8те причини да спреш гранулите!

24.11.2022 11:32:37

8те причини да спреш гранулите!

Хей, най – вероятно четеш тази статия, защото търсиш най – доброто за твоето куче или коте! Колко пъти ти се е случвало да сменя различни видове комерсиални храни, защото твоя любимец няма апетит? Сигурно си пробвал различни видове гранули, търсейки най – подходящите – „без зърно“, „без глутен“, студено пресовани, хипоалергенни, за чувствителен стомах или проблемна козина. А може би ключът е точно в различния метод на хранене? В тази статия ще разбереш дали наистина гранулите са правилното решение на твоя проблем.
 
Представи си, че храната, с която се храниш всеки ден, идва от голям чувал, съхраняван в килера или в гаража. Не звучи много здравословно и вкусно, нали?Можем да съпоставим гранулата с познатите ни нездравословни храни или “Junk Food”. Те са лишени от хранителни вещества, витамини и минерали и имат високо съдържание на калории, соли, захари и мазнини. До какво може да доведе това? С прекомерната консумация на нездравословни храни, рискът от затлъстяване и други хронични заболявания се увеличава. За съжаление, това се случва и с твоя домашен любимец. Много проучвания през последните години доказват, че подрастващите животни, които консумират преработена храна, изглеждат привидно здрави първоначално. Обаче с натрупването на некачествени съставки и токсини в организма на нашите любимци се развиват и много здравословни проблеми. Затова след като достигнат определена възраст, започват бързо да стареят и развиват симптоми на дегенеративни заболявания.
 
Това показват и последните изследвания, според които животните, хранени с гранули живеят с 32 месеца по – малко (около 3 години), от тези, хранени със сурова, естествена, пълноценна храна.
 
Често гранулираната храна води до:
 
🦴 Натрупване на зъбен камък
🦴 Хранителни алергии
🦴 Слаба имунната система
🦴 Диария и гастрити
🦴 Ракови заболявания
🦴 Сърдечно съдови заболявания
🦴 Наднормено тегло
🦴 Дехидратация
 
Проблеми с гранулите:
 

1. Риск от плесен
 
Зърнени култури като царевица, пшеница, ориз, ядки и бобови, често са замърсени с плесени в резултат на лоши условия на отглеждане или неподходящо съхранение. Тези плесени се развиват лесно и произвеждат много силен канцероген. Могат да при
чинят анемия чернодробна или бъбречна недостатъчност, рак или преждевременна смърт. Дори ако гранулата, която купуваш е „без зърно“, тя все пак съдържа въглехидрати, така че има вероятност плесените да я замърсят по време на съхранението, особено ако е изложена на влажна среда.
 
 
 
 
 

2. Силно преработени съставки

 
Най – вероятно си опитвал скъпа гранула "без глутен", вярвайки, че даваш на твоя четириног приятел най - добрата храна с натурални и органични съставки. Дори и тя да не съдържа консерванти и добавки, все пак преминава през процес на готвене. В резултат на това губи голяма част от хранителната си стойност, променя молекулярния си състав и ензими и се превръща в „мъртва“ храна. Гранулите обикновено се приготвят при температура между 230 и 350 градуса. А при нагряването на нишестето и протеините се образуват химически съединения, които са канцерогенни и допринасят за развитието на рак.
 

3. Въглехидрати и нишесте

 
Гранулите съдържат зърнени храни и други въглехидрати с високо съдържание на скорбяла, като високогликемична, генетично модифицирана царевица, пшеница, ориз и картофи. Дори беззърнените гранули съдържат нишестени въглехидрати, като бобови, грах и леща. Това предизвиква стресови за метаболизма скокове на инсулина и кортизола през целия ден. Високото съдържание на въглехидрати също води и до затлъстяване. Кучетата и котките имат различна анатомична структура и не са проектирани да ядат зърнени култури. Те не могат да усвоят правилно количеството не естествени въглехидрати, намиращи се в прерабпотената храна. Доказателство за това са и големите и меки изпражнения. Храната не се усвоява, а само преминава през организма и го натоварва.
 

4. Ниска влажност

 
Гранулите предизвикват хронична дехидратация, която натоварва най-вече бъбреците и сърцето. Нарушеният воден баланс може да причини много здравословни проблеми в дългосрочен план. Ако твоето куче е обезводнено, ще забележиш:
 
🦴 Загуба на апетит
🦴 Намалени нива на енергия
🦴 Летаргия
🦴 Задушаване
🦴 Потънали, сухи очи
🦴 Сух нос и венци
🦴 Загуба на еластичност на кожата
  

5. Повишен риск от бактерии

 
В сухата храна за домашни любимци има риск от наличие на бактерии и микотоксини. Също така тя е чудесна среда за размножаване на акарите, което се превръща във все по – наболял и неразрешим проблем. Различните микроорганизми и вредители повишават риска от здравословни проблеми и алергии.
 

6. Гранясала мазнина

 
Веднага след като отвориш чувала с гранули, мазнините в храната започват да гранясват. Дългосрочната консумация на гранясали мазнини може да унищожи витамините, което води до дисбаланс и хранителни дефицити. Още по-притеснително е, че много здравословни проблеми се дължат на гранясалите мазнини - недохранване, косопад, диария, бъбречни и чернодробни заболявания и репродуктивни проблеми.
 

7. Добавени оцветители и химикали

 
Това, което много стопани на кучета не знаят, че освен с биологично неподходящите си съставки, комерсиалните храни за кучета са пълни и с много токсини. Гранулите съдържат добавени оцветители, консерванти, стабилизатори и химикали. Те имат отрицателно и неблагоприятно въздействие върху всеки организъм. Многобройни проучвания потвърждават, че синтетичните оцветители и химикали са основна причина за много алергични реакции, хранителни интоксикации и сериозни здравословни проблеми като мутации, рак, намалена концентрация на хемоглобин.
 

8. Синтетични витамини и минерали

 
Производителите се опитват да възстановят част от изгубената стойност на храната, добавяйки синтетични витамини и минерали. Проучванията обаче показват, че тези синтетични витамини всъщност могат да причинят повече вреда, отколкото полза на нашите домашни любимци. Организмът им не може да ги усвои напълно и ги преработва като чуждо вещество. Това натоварва допълнително черния дроб и бъбреците.
 
Едно от най-показателните проучвания е проведено от Dr. Anna Hielm-Bjorkman в университета в Хелзинки. В него те измерват нивата на на хомоцистеин (аминокиселина, чиито високи нива причиняват сърдечно-съдови и неврологични заболявания) при кучета хранещи се с гранули и такива ядящи сурови менюта.
Можете да видите част от проучването тук:
 
Разбрахме кои са вредите от гранулите, а кои са предимствата според теб?
Може би, по - ниската цена или по - лесния начин на съхранение?
НЕ забравяй! Цената отговаря на качеството и на това, което получаваш. А вредите за твоя най – добър приятел са огромни и струват много скъпо в дългосрочен план. С цената на нашето удобство, ние разболяваме кучетата си. Ние взимаме решенията за нашите любимци и стоим отговорно зад тях! Каква е алтернативата на гранулите тогава?  
 

Да се върнем към природата!

 
От както кучетата са опитомени преди 15 000 год. те са били хранени по естествен начин – свежо месо, кости, органи, цяла плячка, плодове и зеленчуци. Съвременните кучета имат идентична челюст и храносмилателна система като техните предшественици вълците. Затова твоят приятел се нуждае от високопротеинова храна, подходяща за неговия биологичен вид и физиология.
Чувал ли си за метода на хранене БАРФ (Biologically Appropriate Raw Food)?
Това е естествена, балансирана сурова диета, която съдържа:
 
🦴 70% месо (протеин)
🦴 10% органи (витамини)
🦴 10% ядливи кости (калций)
🦴 10% плодове и зеленчуци (фибри, антиоксиданти, витамини и минерали)
🦴 масла и семена (есенциални мастни киселини)
 
БАРФ методът ще осигури на твоя домашен любимец всички нужни хранителни вещества, за да е здрав, активен, енергичен, да се развива добре и да живее по – дълго и пълноценно. Суровото хранене има изключително много ползи, а някои от тях ще забележите още от първите дни:
 
🦴 Насърчава  функционирането на храносмиланата система
🦴 Насърчава отделителната система и балансира чревната флора
🦴 Регулира теглото
🦴 Осигурява дентална грижа и по – добра устна хигиена
🦴 Подпомага формирането на здрави сухожилия, кости и плътни мускулна маса
🦴 Подхранва козината и кожата
🦴 Намалява инфекциите, възпаленията и укрепва имунната система
🦴 Подобрява репродуктивно здраве
🦴 Поддържа по – високи нива на енергия
🦴 Повишава апетита
🦴 Осигурява допълнително хидратация
 
Ние от Дивус произвеждаме балансирани сурови менюта и използваме висококачествени суровини от доказани български ферми. Нашите рецепти са изключително пълноценни и внимателно подбираме всяка съставка, която добавяме.
 

 

 

 

 
 
Всички експерти избират BARF, 
а шампионите се хранят с Дивус!
                             
 
 
 
 
 Георги Апостолов - Гопе
 Развъдник "von Goppy" и международен съдия
 
 "С Дивус подготвям кучетатат си за състезания и те винаги са в отлична физическа форма, имат здрава  мускулатура и издръжливост."
 
 
 
 
 д-р Йоан Славчев
 Национална Ветеринарна клиника
 
 "Суровата храна е естествената храна на кучето. А менютата на Дивус съдържат висококачествени   суровини, месо по - добро от това в месарниците. Безкомпромисно качество!"
 
 
 
 
Ивета Пировска
Развъдник за шпицове и померани "Orchide in Blossom"
 
"Храната на Дивус прави козината блестяща и здрава.Това е задължително, когато помераните излизат на изложби."
 
 
  
 
 
 
 

Коментари

Мариела Пенева
Мариела Пенева 17.02.2023 В началото препоръчваме монопротеиново меню - пилешко, телешко или конско. Можете да изчислите дневната дажба с нашия калкулатор: https://divusfoods.com/page/kalkulator
Елка Коцева
Елка Коцева 06.02.2023 Имам Акита ину на 5г.и 8м. Каква храна бихте ми препоръчали за нашия красавец и по колко на ден Тежи към 35кг. Благодаря🙂

Остави коментар

Статии

Статии

8те причини да спреш гранулите!

8 причини да спреш гранулите

спреш гранулите, гранули, спреш гранулите, гранули, 2023-01-27T22:33:36+02:00 8те причини да спреш гранулите!

<div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _3GFvb public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _3GFvb public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _3GFvb public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _3GFvb public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-size: 12pt;"><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/cathinking-removebg-preview.png" alt="" />Хей, най &ndash; вероятно четеш тази стати</span><span style="font-size: 12pt;">я, защото търсиш най &ndash; доброто за твоето куче или коте! Колко пъти ти се е случвало да сменя различни видове комерсиални храни, защото&nbsp;</span><span style="font-size: 12pt;">твоя любимец няма апетит? Сигурно си пробвал различни видове гранули, търсейки най &ndash; подходящите &ndash; &bdquo;без зърно&ldquo;, &bdquo;без глутен&ldquo;, студено пресовани, хипоалергенни, за чувствителен стомах или проблемна козина. А може би ключът е точно в различния метод на хранене? В тази статия ще разбереш дали наистина гранулите са правилното решение на твоя проблем.</span></span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="c4755-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="c4755-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-size: 12pt;" data-offset-key="c4755-0-0">Представи си, че храната, с която се храниш всеки ден, идва от голям чувал, съхраняван в килера или в гаража. Не звучи много здравословно и вкусно, нали?</span><span style="font-size: 12pt;">Можем да съпоставим гранулата с познатите ни нездравословни храни или &ldquo;Junk Food&rdquo;. Те са лишени от хранителни вещества, витамини и минерали и имат високо съдържание на калории, соли, захари и мазнини. До какво може да доведе това? С прекомерната консумация на нездравословни храни, рискът от затлъстяване и други хронични заболявания се увеличава. За съжаление, това се случва и с твоя домашен любимец. Много проучвания през последните години доказват, че подрастващите животни, които консумират преработена храна, изглеждат привидно здрави първоначално. Обаче с натрупването на некачествени съставки и токсини в организма на нашите любимци се развиват и много здравословни проблеми. Затова след като достигнат определена възраст, започват бързо да ста</span>реят и развиват симптоми на дегенеративни заболявания.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9rqei-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9rqei-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="9rqei-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="aq40f-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="aq40f-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Това показват и последните изследвания, според които животните, хранени с гранули живеят с 32 месеца по &ndash; малко (около 3 години), от тези, хранени със сурова, естествена, пълноценна храна. </strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="30r1c-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="30r1c-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="30r1c-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="989id-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="989id-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="989id-0-0">Често гранулираната храна води до:</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="as6f-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="as6f-0-0"><strong><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="as6f-0-0">&nbsp;</span></strong></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5moqf-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5moqf-0-0"><strong><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴</span></strong><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"> Натрупване на зъбен камък</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="eogs2-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="eogs2-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Хранителни алергии</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="ejnpe-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ejnpe-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Слаба имунната система</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6jsiu-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6jsiu-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Диария и гастрити</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5urb9-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5urb9-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Ракови заболявания</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="aucn7-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="aucn7-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Сърдечно съдови заболявания</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9e0cq-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9e0cq-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Наднормено тегло</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9brb2-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9brb2-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 <span style="font-size: 12pt;">Дехидратация</span></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _9Gldl public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="emea-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="emea-0-0"><span style="font-size: 18pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em>&nbsp;</em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="7tp7k-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7tp7k-0-0"><span style="font-size: 18pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #cd7134;"><strong>Проблеми с гранулите:</strong></span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7tp7k-0-0">&nbsp;</div> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7tp7k-0-0"><span style="font-size: 18pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/kibbles.png" alt="" /></strong></span></h1> </div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cf7c5-0-0"><span style="color: #339686; font-size: 14pt;"><strong style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">1. Риск от плесен</strong></span></div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f36ch-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f36ch-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="f36ch-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8h8a3-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8h8a3-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="8h8a3-0-0">Зърнени култури като царевица, пшеница, ориз, ядки и бобови, често са замърсени с плесени в резултат на лоши условия на отглеждане или неподходящо съхранение. Тези плесени се развиват лесно и произвеждат много силен канцероген. Могат да при</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8h8a3-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="8h8a3-0-0">чинят анемия чернодробна или бъбречна недостатъчност, рак или преждевременна смърт. Дори ако гранулата, която купуваш е &bdquo;без зърно&ldquo;, тя все пак съдържа въглехидрати, така че има вероятност плесените да я замърсят по време на съхранението, особено ако е изложена на влажна среда.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2mmv7-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2mmv7-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="2mmv7-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e4bj-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4bj-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4bj-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4bj-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4bj-0-0">&nbsp;</div> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4bj-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>2. Силно преработени съставки</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="arc4t-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="arc4t-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="arc4t-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="b1n8v-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b1n8v-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12pt;" data-offset-key="b1n8v-0-0">Най &ndash; вероятно си опитвал скъпа гранула "без глутен", вярвайки, че даваш на твоя четириног приятел най - добрата храна с натурални и органични съставки. Дори и тя да не съдържа консерванти и добавки, все пак преминава през процес на готвене. В резултат на това губи голяма част от хранителната си стойност, променя молекулярния си състав и ензими и се превръща в &bdquo;мъртва&ldquo; храна. Гранулите обикновено се приготвят при температура между 230 и 350 градуса. А при нагряването на нишестето и протеините се образуват химически съединения, които са канцерогенни и допринасят за развитието на рак. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6lpn-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6lpn-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6lpn-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6ppv1-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6ppv1-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>3. Въглехидрати и нишесте</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e3b40-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e3b40-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="e3b40-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _9Gldl public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="214c8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="214c8-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="214c8-0-0">Гранулите съдържат зърнени храни и други въглехидрати с високо съдържание на скорбяла, като високогликемична, генетично модифицирана царевица, пшеница, ориз и картофи. Дори беззърнените гранули съдържат нишестени въглехидрати, като бобови, грах и леща. Това предизвиква стресови за метаболизма скокове на инсулина и кортизола през целия ден. Високото съдържание на въглехидрати също води и до затлъстяване. Кучетата и котките имат различна анатомична структура и не са проектирани да ядат зърнени култури. Те не могат да усвоят правилно количеството не естествени въглехидрати, намиращи се в прерабпотената храна. Доказателство за това са и големите и меки изпражнения. Храната не се усвоява, а само преминава през организма и го натоварва. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _9Gldl public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8h6aq-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8h6aq-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="8h6aq-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9llm3-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9llm3-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>4. Ниска влажност</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="7uima-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7uima-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="7uima-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="ccfr6-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ccfr6-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="ccfr6-0-0">Гранулите предизвикват хронична дехидратация, която натоварва най-вече бъбреците и сърцето. Нарушеният воден баланс може да причини много здравословни проблеми в дългосрочен план. Ако твоето куче е обезводнено, ще забележиш:</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="352gs-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="352gs-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="352gs-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9op8v-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9op8v-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="9op8v-0-0">🦴 Загуба на апетит</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cupuf-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cupuf-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="cupuf-0-0">🦴 Намалени нива на енергия</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f32q9-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f32q9-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="f32q9-0-0">🦴 Летаргия</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="14pki-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="14pki-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="14pki-0-0">🦴 Задушаване</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="egrlo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="egrlo-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="egrlo-0-0">🦴 Потънали, сухи очи</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="b8i5-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b8i5-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="b8i5-0-0">🦴 Сух нос и венци</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e2ua0-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e2ua0-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="e2ua0-0-0">🦴 Загуба на еластичност на кожата</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3n445-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3n445-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="3n445-0-0">&nbsp;</span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6sn38-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6sn38-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>5. Повишен риск от бактерии</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="65i3i-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="65i3i-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="65i3i-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="aqnqb-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="aqnqb-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">В сухата храна за домашни любимци има риск от наличие на бактерии и микотоксини. Също така тя е чудесна среда за размножаване на акарите, което се превръща във все по &ndash; наболял и неразрешим проблем.&nbsp;Различните микроорганизми и вредители повишават риска от здравословни проблеми и алергии. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3edo6-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3edo6-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="3edo6-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="eo6br-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="eo6br-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>6. Гранясала мазнина</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="fdnj8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="fdnj8-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="fdnj8-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5f10n-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5f10n-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="5f10n-0-0">Веднага след като отвориш чувала с гранули, мазнините в храната започват да гранясват. Дългосрочната консумация на гранясали мазнини може да унищожи витамините, което води до дисбаланс и хранителни дефицити. Още по-притеснително е, че много здравословни проблеми се дължат на гранясалите мазнини - недохранване, косопад, диария, бъбречни и чернодробни заболявания и репродуктивни проблеми.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="220jf-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="220jf-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="220jf-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1kk57-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1kk57-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>7. Добавени оцветители и химикали</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4mn57-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4mn57-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="4mn57-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="eh9rt-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="eh9rt-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="eh9rt-0-0">Това, което много стопани на кучета не знаят, че освен с биологично неподходящите си съставки, комерсиалните храни за кучета са пълни и с много токсини. Гранулите съдържат добавени оцветители, консерванти, стабилизатори и химикали. Те имат отрицателно и неблагоприятно въздействие върху всеки организъм. Многобройни проучвания потвърждават, че синтетичните оцветители и химикали са основна причина за много алергични реакции, хранителни интоксикации и сериозни здравословни проблеми като мутации, рак, намалена концентрация на хемоглобин.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f9iqn-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f9iqn-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="f9iqn-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="de13-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="de13-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #339686;"><strong>8. Синтетични витамини и минерали</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="7gkmr-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7gkmr-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="7gkmr-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3uofd-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3uofd-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="3uofd-0-0">Производителите се опитват да възстановят част от изгубената стойност на храната, добавяйки синтетични витамини и минерали. Проучванията обаче показват, че тези синтетични витамини всъщност могат да причинят повече вреда, отколкото полза на нашите домашни любимци. Организмът им не може да ги усвои напълно и ги преработва като чуждо вещество. Това натоварва допълнително черния дроб и бъбреците.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="d8cf1-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d8cf1-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="d8cf1-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3022j-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3022j-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Едно от най-показателните проучвания е проведено от Dr. Anna Hielm-Bjorkman в университета в Хелзинки. В него те измерват нивата на на хомоцистеин (аминокиселина, чиито високи нива причиняват сърдечно-съдови и неврологични заболявания) при кучета хранещи се с гранули и такива ядящи сурови менюта. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2oj2k-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2oj2k-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="2oj2k-0-0">Можете да видите част от проучването тук:</span></div> </div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dhp9i-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="dhp9i-0-0">&nbsp;</span></div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2gml5-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2gml5-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="2gml5-0-0">Разбрахме кои са вредите от гранулите, а кои са предимствата според теб?</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4l7cr-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4l7cr-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="4l7cr-0-0">Може би, по - ниската цена или по - лесния начин на съхранение?</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="fca0e-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="fca0e-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="fca0e-0-0">НЕ забравяй! Цената отговаря на качеството и на това, което получаваш. А вредите за твоя най &ndash; добър приятел са огромни и струват много скъпо в дългосрочен план. </span><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12pt;">С цената на нашето удобство, ние разболяваме кучетата си. Ние взимаме решенията за нашите любимци и стоим отговорно зад тях! Каква е алтернативата на гранулите тогава?&nbsp;&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8qqoe-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-alignleft" data-offset-key="8qqoe-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4nq63-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4nq63-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _9Gldl public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_295 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2bsl0-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-alignleft" data-offset-key="2bsl0-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14pt; color: #cd7134;"><strong>Да се върнем към природата!</strong></span></h1> </div> </div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1o0u2-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1o0u2-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="1o0u2-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dmsv5-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dmsv5-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="dmsv5-0-0">От както кучетата са опитомени преди 15 000 год. те са били хранени по естествен начин &ndash; свежо месо, кости, органи, цяла плячка, плодове и зеленчуци. Съвременните кучета имат идентична челюст и храносмилателна система като техните предшественици вълците. Затова твоят приятел се нуждае от високопротеинова храна, подходяща за неговия биологичен вид и физиология. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _9Gldl public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_line-height-1_5 rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="d651n-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d651n-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Чувал ли си за метода на хранене<span style="color: #0000ff;"> <a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/page/kakvo-e-barf" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">БАРФ (Biologically Appropriate Raw Food)</a></span>? </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="lmjv-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="lmjv-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="lmjv-0-0">Това е естествена, балансирана сурова диета, която съдържа:</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="lmjv-0-0"><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/untitled-design.png" alt="" width="597" height="399" /></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e8vqk-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e8vqk-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e8vqk-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴<strong> 70% месо (протеин)</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1cjtl-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1cjtl-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 10% органи (витамини)</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3pq70-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3pq70-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 10% ядливи кости (калций)</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="263ba-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="263ba-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 10% плодове и зеленчуци (фибри, антиоксиданти, витамини и минерали)</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="d16gs-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d16gs-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 масла и семена (есенциални мастни киселини)</span></strong></span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d16gs-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="b79b6-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b79b6-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">БАРФ методът ще осигури на твоя домашен любимец всички нужни хранителни вещества, за да е здрав, активен, енергичен, да се развива добре и да живее по &ndash; дълго и пълноценно. Суровото хранене има изключително много ползи, а някои от тях ще забележите още от първите дни:</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b79b6-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5hq2q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5hq2q-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Насърчава&nbsp; функционирането на храносмиланата система </span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="7a0j1-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7a0j1-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Насърчава отделителната система и балансира чревната флора</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="eq4ob-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="eq4ob-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Регулира теглото</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6c2n3-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6c2n3-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Осигурява дентална грижа и по &ndash; добра устна хигиена</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="d5rf8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d5rf8-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Подпомага формирането на здрави сухожилия, кости и плътни мускулна маса</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="edffe-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="edffe-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Подхранва козината и кожата</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="7it6q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7it6q-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Намалява инфекциите, възпаленията и укрепва имунната система</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cv0b8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cv0b8-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Подобрява репродуктивно здраве</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1bud-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1bud-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Поддържа по &ndash; високи нива на енергия</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e8viq-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e8viq-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Повишава апетита</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="845u8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="845u8-0-0"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">🦴 Осигурява допълнително хидратация</span></strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6kiai-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6kiai-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6kiai-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3n8em-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-alignjustify" data-offset-key="3n8em-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Ние от <span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">Дивус</a></span> произвеждаме балансирани сурови менюта и използваме висококачествени суровини от доказани български ферми. Нашите рецепти са изключително пълноценни и внимателно подбираме всяка съставка, която добавяме.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P text-alignjustify" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="asitq-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-alignleft" data-offset-key="asitq-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Разгледай <span style="color: #0000ff;"><a style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana">пълната ни гама сурови менюта</a></span>:</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6nhml-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-alignjustify" data-offset-key="6nhml-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6nhml-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/.png" alt="" width="295" height="80" /></span></p> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="44l42-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="44l42-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="44l42-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _9Gldl public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8vrvq-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-aligncenter" data-offset-key="8vrvq-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-aligncenter" data-offset-key="8vrvq-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><em><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="8vrvq-0-0"><strong>Всички експерти избират BARF,&nbsp;</strong></span></em></span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr text-aligncenter" data-offset-key="8vrvq-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><em><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="8vrvq-0-0"><strong>а шампионите се хранят с Дивус!</strong></span></em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J _3GFvb public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P text-aligncenter" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="drgur-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="drgur-0-0"><span style="font-size: 14pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="bct76-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bct76-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bct76-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bct76-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bct76-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="bct76-0-0"><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/modified-637f491f15cae.png" alt="" width="140" height="140" /></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="tmdo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="tmdo-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="tmdo-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2mubp-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2mubp-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>&nbsp;Георги Апостолов - Гопе</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cb04j-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cb04j-0-0"><span style="color: #cd7134; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>&nbsp;Развъдник "von Goppy" и международен съдия</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dnusk-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dnusk-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em>&nbsp;</em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e3u1k-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e3u1k-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em>&nbsp;"С Дивус подготвям кучетатат си за състезания и те винаги са в отлична физическа форма, имат здрава&nbsp; мускулатура и издръжливост."</em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="fekoi-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="fekoi-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="fekoi-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6lfpt-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6lfpt-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6lfpt-0-0">&nbsp;</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6lfpt-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6lfpt-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6lfpt-0-0"><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/modified.png" alt="" width="152" height="152" /></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="45e7q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="45e7q-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="45e7q-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>&nbsp;д-р Йоан Славчев</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1kfhf-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1kfhf-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #cd7134;"><strong>&nbsp;Национална Ветеринарна клиника</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dvite-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dvite-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="dvite-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="812rl-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="812rl-0-0"><span style="font-size: 12pt; color: #000000; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em>&nbsp;"Суровата храна е естествената храна на кучето. А менютата на Дивус съдържат висококачествени&nbsp; &nbsp;суровини, месо по - добро от това в месарниците. Безкомпромисно качество!"</em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f1u9h-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f1u9h-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em><span style="color: #ff9900;">&nbsp;</span></em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="84t87-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="84t87-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="84t87-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6987q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6987q-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6987q-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6987q-0-0"><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/modified-637f4918ec3b3.png" alt="" width="166" height="166" /></span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6987q-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6987q-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Ивета Пировска</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e2t0b-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e2t0b-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif; color: #cd7134;"><strong>Развъдник за шпицове и померани "Orchide in Blossom"</strong></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="hr4u-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="hr4u-0-0"><span style="font-size: 12pt; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><em>&nbsp;</em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="b0ips-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b0ips-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><span style="font-size: 12pt;"><em>"Храната на Дивус прави козината блестяща и здрава.Това&nbsp;</em></span><em style="font-size: 12pt;">е задължително, когато помераните излизат на изложби."</em></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5n56q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5n56q-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="5n56q-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="jh0c-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="jh0c-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="jh0c-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="c2ler-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="c2ler-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;">&nbsp;&nbsp;</span></div> </div> <figure class="_2zSkX FSEVs" contenteditable="false" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="rcr3-0-0"> <div class="_1BaDs _2OtS3 CKAfH _1CBud Dsu-b _1au4D f3bms4w _3eCPQ undefined kWFic" role="none" data-focus="true"> <div class="_2kEVY" role="button" data-hook="imageViewer" tabindex="0"> <div id="new-image280" class="_3WJnn _2i-Gt f3bms4w"><img alt="" /></div> </div> <div class="aWTlU" role="none" draggable="true" data-hook="componentOverlay">&nbsp;</div> </div> </figure> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6qes4-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6qes4-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="6qes4-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="fu6ct-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="fu6ct-0-0"><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif;" data-offset-key="fu6ct-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="bdamh-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bdamh-0-0">&nbsp;</div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>

, , , , ,

Мариела Пенева Мариела Пенева

2023-02-17T13:17:22+02:00
В началото препоръчваме монопротеиново меню - пилешко, телешко или конско. Можете да изчислите дневната дажба с нашия калкулатор: https://divusfoods.com/page/kalkulator

Елка Коцева Елка Коцева

2023-02-06T20:49:05+02:00
Имам Акита ину на 5г.и 8м. Каква храна бихте ми препоръчали за нашия красавец и по колко на ден Тежи към 35кг. Благодаря🙂
Сравнение на продукти