FAQ

 • Защо кучетата трябва да се хранят по метода БАРФ?

  Всеки биологичен вид трябва да яде подходящата за него храна, за да бъде в оптимално здраве. Ето защо кравите ядат трева, пандите бамбук, а лешоядите мърша.

  Кучетата и вълците имат една и съща храносмилателна система. Тяхната биологично подходяща храна е прясно месо, кости, вътрешности и плодове и зеленчуци.

  Готвената храна променя молекулната структура на храната и унищожава голяма част от нейната хранителна стойност. Също така въглехидратите като ориз и картофи, както и зърнените култури, съдържащи се в гранулите и готвената храна затормозяват и натоварват организма на кучетата, защото те трудно могат да ги храносмилат.

 • Какви са ползите от хранене с БАРФ?

  Съществуват значително много ползи от храненето с балансирана сурова диета.

  Първите, които ще забележите са – промяна в апетита, малко и твърдо изпражнение, намаляване на газовете. След време ще забележите и свежият дъх, лъскавата козина и повишената енергия.

  Кучетата хранени с БАРФ, се радват и на силна имунна система, боледуват по-малко и живеят по-дълго.

 • Безопасно ли е за кучетата да ядат сурово месо и кости?

  Разбира се, че да. Иначе ние нямаше да храним нашите с такова.

  Техните организми са биологично създадени, да преработват по най-добрия начин суровото месо и да извличат всички полезни съставки от него.

  Опасни за здравето на кучето са само варените кокали, тъй като дъвчейки ги те се цепят, стават остри и могат да се забият някъде в продължение на храносмилателния тракт.

 • Може ли кучето да хване бактерии от суровото месо?

  Кучетата имат невероятна имунна система, тя е създадена да се бори с бактериите по естествен път. Точно така, както само мършоядните животни могат да се справят с бактериите в мършат, без това да се отрази на здравето им.

  Въпреки това, за да сме сигурни в безопасността, ние взимаме месо само от проверени български кланници, с които имаме повече 20 год. история. И не купуваме вносно месо, с неясен произход.

  Спазваме всички изисквания на ХЕИ, а готовата продукция е дълбоко замразена на -26 градуса за поне 36 часа. Температура, на която бактериите не могат да оцелеят.

 • Как да преминем от гранули към БАРФ?

  Най-щадящият начин е да направите плавно преходът. В продължение на 7-10 дена започнете да смесвате постепенно гранулите с БАРФ диетата.

  Пример: 1ви ден давате 90% гранули и 10% месо (от цялата дажба) и така постепенно докато на 10тия ден дадете 90% месо и 10% гранули.

  Препоръчва се да започнете с меню, което е на основата на пиле, защото това е най-лесното за обработка месо. Освен, ако кучето ви има алергия към пиле. Тогава започнете с нашата диета с конско месо.

 • Ще стане ли кучето ми агресивно, ако яде сурово месо?

  Ядейки сурово месо, кучето Ви може да стане само по-спокойно, енергично, здраво и щастливо.

  Точно както вредните мазнини, захари, оцветители, консерванти влияят зле на нашето настроение и нервна система, така е и при кучетата, хранени с гранули.

  Все повече ветеринари сравняват гранулите с човешкия Junk Food ( храна боклук)

  Идеята, че ядейки сурово месо, кучето ще реши, че трябва да убива плячка е фанатична, налудничева и лишена от всякакви факти.

 • Какъв е проблемът с гранулите?

  Няма значение каква марка храна давате на кучето си. Дали е скъпа или евтина. И в двата случая тя е вредна за здравето на вашия най-добър приятел.

  • Приготвя се на висока температура, което убива повечето полезни съставки в нея и променя молекулярния й състав.

  • Пълна е с консерванти и химикали. Как иначе да има толкова дълъг срок на годност. Вие бихте ли яли месо, което има срок няколко месеца?

  • Често се приготвя от негодна за хора храна.

  • Съдържа зърнени култури и въглехидратни храни, които кучетата трудно усвояват

  Замислете се какъв бил ефектът върху тялото ви ,ако се храните само с полуфабрикати? заслужава ли си да го причиняваме на кучетата си, само защото е удобно?

  Повече за гранулираната и за готвената храна, прочетете в тази статия.

Сравнение на продукти