ЕКСПЕРТИ

Д-р Йоан Славчев


Д-р Йоан Славчев завършва ветеринарна медицина през февруари 2020г. в ЛТУ- София, ФВМ. Собственик на развъдник за померани и шпицове "Orchide in Blossom" както и на развъдник за сиамски и ориенталски котки "Abstractus" Освен това е и национален съдия по кинология.
Вярва, че за да бъде здраво всяко животно трябва да се храни с определената от природата храна за него. Затова и от години храни своите котки и кучета по метода BARF. В началото приготвя сам менютата, но това се оказва трудно – тъй като суровините са трудно достъпни, но и много времеемко.

Изпробва всички BARF храни на пазара и избира нас, заради първокачествените суровини, богат избор на менюта и локално производство.

Д-р Славчев може да откриете в „Национална Ветеринарна Клиника“.

Цвета Иванова


Цвета Иванова е собственик на грууминг салон „Cveti Groom Hand Made Room”. Oт 2006г. е собственик на Нюфаундленд.

С годините изпробва почти всички храни, предлагащи се на пазара, но все нещо не й достига.
Стига до момент, в който кучето й трябва да приема по две шепи хапчета с гранулите си. След дълго проучване се убеждава, че BARF храненето е най-подходящо за кучето и избира нас.

   

Ивета Пировска


Ивета Пировска се занимава професионално с развъждане на кучета от 2006г., когато регистрираразвъдника си за шпицове и померани “Orchide in Blossom”. С тях тя участва на международни изложби като нейните кучета печелят:
  Млад световен шампион
  Млад европейски шампион
  Европейски шампион
  Световен шампион
Основна цел на развъдника й е да произвежда здрави кучета, отговарящи на стандартите, които да живеят в отлична среда. По инициатива на нейният син вет. д-р Йоан Славчев, тя започва да храни кучетата си по метода
BARF.
Ивета захранва новородените кученца още от 40-дневна възраст, така както вълчицата захранва
своите малки. Задължителни всички кърмачки се захранват с BARF, благодарение на отличното усвояване майките имат много повече мляко.
В началото Ивета и Йоан приготвят сами храната, но това се оказва твърде времеемко, а и трудно се балансира диетата. Пробват всички марки на пазара и накрая избират нас.

Георги Апостолов


Георги Апостолов започва първите си опити в кинологията още през есента на 1992 год. и регистрира своя развъдник за немски овчарки „von Goppy”. Кучетата които използва са предимно за работа по държавната граница. По това време набляга на селекцията на работни качества, а не екстериорни.

Кучетата произведени от Гопи са участвали на много киноложки мероприятия в България, Гърция,
Турция, Чехия, Германия и Америка. Георги Апостолов е впечатлен от ефекта на суровото хранене – кучетата имат малки и твърди изпражнения, а имунната и храносмилателната им система е много здрава, което е важно за всеки развъдник.

Благодарение на Divus, кучетата изграждат необходимата мускулатура и имат тонус и енергия за
спортни състезания.

Стела Райчева


Беше ми важно да намеря българска марка, на която да се доверя. От една страна, защото месото трябва да е прясно, независимо, че се замразява. От друга, защото искам да избегна отдалечената доставка, замърсяваща природата. И от трета – защото за мен е съществено да подкрепям българското и вярвам, че тук има много талантливи хора, които правят чудесни неща, напук на всичко.

Открих DIVUS случайно, докато опитвах наред наличните на пазара марки и още от първата седмица, в която чувствителният стомах на едно от кучетата ми се нормализира, реших, че това е нашата храна.

По-късно се запознах с Кирил и се убедих, че не съм сбъркала.
Препоръчвам DIVUS на всички, които се обръщат към мен с питане как да хранят и мога винаги да разчитам на него да намери решения за кучета с проблемни стомаси и специфични нужди.

Кирил Тодоров


Кирил Тодоров се занимава професионално с обучение на кучета от 2017г. и е основател на “Kiko Academy”.

Имайки достъп до хиляди кучета, той наблюдава ефекта от суровата диета върху здравословното им състояние. Не откривайки достатъчно добри BARF храни на българския пазар, той решава да разработи своя такава – която да е произведена в България с български суровини и да има всички необходими съставки, за да е балансирана. Така през 2020г. се появява Divus Raw Dog Food.
Сравнение на продукти