4 начина да подобриш имунната система на твоето куче!

26.01.2023 12:40:56

4 начина да подобриш имунната система на твоето куче!

 
С края на горещите слънчеви дни и с разликата в температурите, съпътстващи есента, начинът на живот и хранене на твоя домашен любимец се променят. За съжаление студеното време крие много рискове от различни алергии, възпаления и вируси. Най – добрата превенция срещу това е подсилването на имунната система. Нейното неправилно функциониране може да доведе до множество заболявания, като инфекции, диабет, остеоартрит и рак. Поддържането на баланса ѝ гарантира цялостно здраве и благополучие . В тази статия ще разбереш как да подсилиш имунната система на твоя любимец и да се подготвиш за настъпващия есенно – зимен сезон.
 

Какво представлява имунната система при кучетата?

 
 

 

 
Имунната система е сложна мрежа от специализирани клетки и органи, предназначени да пазят организма от бактерии, вируси, токсини, паразити и всякакви чужди вещества. Тя създава защитна система срещу всякакви инфекциозни заболявания.
 

 

 

Болести, алергии и възпаления през есента

 
Всички знем, че през есента се наблюдава скок на сезонните алергии. Тъй като растенията започват да спят зимен сън, много от тях освобождават потенциални алергени във въздуха. Също така с понижаването на температурите, намалява и количеството на витамин D, който получаваме през горещите летни дни. Това е причината твоят приятел да се разболява по -лесно, отколкото през друго време на годината. Слабата имунната система увеличава риска от различни бактерии и вируси. Често срещани проблеми при по - ниски температури са лайшманиозта, кучешката кашлица, различните паразити, остеоартрита и косопада. Излагането на студ води също до различни инфекции на дихателния апарат или възпаление на пикочния мехур.
 

Как да подсилиш имунитета на твоето куче?

 
Състоянието на чревната микрофлора изгражда около 70 % от имунната система на организма. Чревният тракт съдържа съвкупност от стотици видове бактерии, а техният баланс се влияе силно от храната. Най – важният фактор, който оказва влияние върху имунитета е пълноценната и балансирана диета.
 

1. Подходяща диета

 
Физиологията на кучетата е създадена, за да консумират храна, богата на влага и протеини. Затова гранулите не са походящи за твоя любимец. Те се състоят от поне 40 % нишесте, което насърчава възпалението, а ниското съдържание на влага води до постоянна дехидратация. Добавените синтетични витамини в гранулите натоварват допълнително организма на твоето куче, а оцветителите, химиикалите и рискът от плесен застрашават неговото здраве и имунитет.
 
Ако продължаваш да храниш с гранули, трябва да направиш генерална промяна!
 
Природата е кръгова, с постоянен енергиен поток, който формира ритми и модели. Тя е ръководство, което много ясно показва коя е естествената, подходяща и сезонна храна. Предшествениците на нашите домашни любимци са консумирали характерна за биологичния им вид храна, богата на протеин и влага и бедна на въглехидрати. Това е естествената и еволюционната им диета, на която се основава методът БАРФ.
 
Основният принцип на суровоядството е балансираното и разнообразно хранене. Той включва всички необходими хранителни вещества, от които се нуждае твоето куче - месо, органи, кости, плодове, зеленчуци и масла. Суровата диета нормализира, укрепва имунната система и поддържа
здрав микробиом, заради съдържание
то на разумно количество добри фибри и живи бактерии от пресни храни. Добрият баланс на есенциални мастни киселини намалява възпалителните състояния и премахва инфекциите. Суровото хранене е не само източник на енергия, но и катализатор на биохимичните реакции.
За оптимално здраве на твоето куче е препоръчително да избираш различни протеини, както и сезонни зеленчуци и плодове. Тази комбинация ще осигури пълноценния режим, който да отговаря на специфичните му нужди.
 
Научи повече за ползите от тиквата за твоя домашен любимец тук.
 
Ние от Дивус се грижим за пълноценната диета на твоя най - добър приятел, затова предлагаме балансирани менюта, които включват разнообразни протеинизаешко, пуешко, пилешко, конско, риба и патешко. Използваме само български висококачествени суровини от доказани производители и добавяме сезонни, местни плодове и зеленчуци.
 

2. Добавки

 
За да повишиш ефективността на имунната система, можеш да допълниш диетата на кучето си с определени хранителни вещества
 

Пробиотик

 

Пробиотикът е незаменима част от менюто на твоето куче. Както споменахме, около 70% от имунната система зависи от чревната микрофлора. Затова е и изключително важно какво е количеството благотворни бактерии в червата. Пробиотиците въвеждат полезни микроорганизми в храносмилателния тракт и подобряват вътрешния микробен баланс. Те подпомагат здравето и защитават нашите любимци от лошите бактериите и микроорганизми. С тяхна помощ имунната система устоява на различни инфекции и възпаления.
 
Кой е най – добрият пробиотик?
 
Стомахът на преживните животни в суров и необработен вид или така нареченото зелено шкембе е най – добрият естествен пробиотик за твоето куче. Стомашните соковете в него са пълни с храносмилателни ензими и полезни бактерии като лактобацилус и ацидофилус. Те помагат за усвояването на храната, пречистват кръвта, премахват токсините, паразитите и гъбичките.
 
Храносмилателните ензими подобряват метаболизма, хормоналната функция и подсилват имунната система.
Зеленото шкембе съдържа аминокиселини, които подпомагат изграждането на мускулите и подобряват функционирането на всички системи. То съдържа ненаситени мазнини, които осигуряват качествена и дълготрайна енергия и повишават здравословния холестерол. Зеленото шкембе има перфектно съотношение между калций и фосфор, както и между омега 3 и омега 6 мастни киселини. Също така е богат източник и на манган, който е необходим за регулирането на захарта, хормоналния баланс, правилното усвояване на калция, съединителните тъкани и здравословните кръвни стойности.
 
Нашите рецепти са пълноценни и балансирани, защото всяка съставка, която подбираме има огромна роля за цялостното благосъстояние на твоя домашен любимец. Ние от Дивус добавяме зелено шкембе към всяко от нашите менюта, защото знаем, че то е неразделна част от здравословния хранителен режим на твоя най - добър приятел.
 

Омега 3

 

С понижаването на температурата започва и смяната на козината на твоето куче. Допълнително омега 3 мастни киселини ще заздравят и подсилят козината и кожата на твоя любимец през есенно – зимния сезон.
Разбери повече за смяната на козината на твоето куче тук.
Освен това омега 3 мастните киселини имат противовъзпалително влияние и поддържат здрава имунна система.
 
Разгледай нашето предложение "Супер козина - БАРФ Сардини" с високо съдържание на Оmega 3 :
 
  • 10 кг микс сардини, телешко и патешко 
  • Добавка "Козина и кожа"
 
 

Витамин С

 
Витамин С е важен антиоксидант, който намалява възпалението и вредните свободни радикали. Той е източник на енергия, който подпомага имунната система.
 
Нашето предложение за есенно – зимния сезон е витаминният комплекс Мултивет. Той съдържа омега 3, таурин и витамин С, които засилват имунната система и зареждат организма с всичко, необходимо за правилно протичане на метаболитните процеси.
 

3. Физическа активност

 
Поддържането на добра физическа форма на кучето е един от най-добрите начини за укрепване на имунитета и насърчаване на цялостното благосъстояние. Упражненията са ключов компонент за доброто здраве. По – ниската физическа активност през зимните месеци може да доведе до увеличаване на теглото. Мазнините са най-голямата жлеза с вътрешна секреция в организма, която отделя повече от 40 различни хормона, насърчаващи възпалението. Физическата активност е важна, защото изгаря мазнините и помага за противодействие на инфекциите и появата на заболявания.
 
Ако твоят приятел прекарва дълго време на открито и е физически активен, съвсем спокойно можеш да увеличиш порцията му, защото най – вероятно има по – голяма нужда от енергия за затопляне и поддържане на подкожна мазнина.
 

4. Лечебната сила на масажа

 
Докосването, масажът и други подобни методи могат да бъдат полезни за кучетата, тъй като насърчават релаксацията и оздравяването, които от своя страна се отразяват на цялостното здраве. Масажът може да намали нивата на хормоните на стреса в организма.
 
Подобри здравето на кучето си, като му осигуриш естествената храна, от която се нуждае.
 
 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Статии

Статии

4 начина да подобриш имунната система на твоето куче!

Имунна система

 С края на горещите слънчеви дни и с разликата в температурите, съпътстващи есента, начинът на живот и хранене на твоя домашен любимец се променят. За  С края на горещите слънчеви дни и с разликата в температурите, съпътстващи есента, начинът на живот и хранене на твоя домашен любимец се променят. За 2023-01-27T22:54:14+02:00 4 начина да подобриш имунната система на твоето куче!

<div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="foo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="foo-0-0"><span data-offset-key="foo-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dp68l-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dp68l-0-0"><span data-offset-key="dp68l-0-0">С края на горещите слънчеви дни и с разликата в температурите, съпътстващи есента, начинът на живот и хранене на твоя домашен любимец се променят. За съжаление студеното време крие много рискове от </span><span data-offset-key="dp68l-0-1">различни алергии, възпаления и вируси.</span><span data-offset-key="dp68l-0-2"> Най &ndash; добрата превенция срещу това е </span><span data-offset-key="dp68l-0-3">подсилването на имунната система</span><span data-offset-key="dp68l-0-4">. Нейното неправилно функциониране може да доведе до множество заболявания, като инфекции, диабет, остеоартрит и рак. Поддържането на</span><span data-offset-key="dp68l-0-5"> баланса</span><span data-offset-key="dp68l-0-6"> ѝ гарантира </span><span data-offset-key="dp68l-0-7">цялостно здраве и благополучие </span><span data-offset-key="dp68l-0-8">. В тази статия ще разбереш </span><span data-offset-key="dp68l-0-9">как да подсилиш имунната система на твоя любимец</span><span data-offset-key="dp68l-0-10"> и да се </span><span data-offset-key="dp68l-0-11">подготвиш за настъпващия есенно &ndash; зимен сезон.</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dp68l-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dp68l-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4b68t-0-0"><span style="color: #cd7134; font-size: 18pt;" data-offset-key="4b68t-0-0">Какво представлява имунната система при кучетата?</span></h1> </div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="26hv7-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="26hv7-0-0"><span data-offset-key="26hv7-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5n3k9-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5n3k9-0-0"><span data-offset-key="5n3k9-0-0">&nbsp;<img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/immunity_2-removebg-preview.png" alt="" width="477" height="311" /></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4b68t-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4b68t-0-0">&nbsp;</h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2svhv-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2svhv-0-0"><span data-offset-key="2svhv-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1h2fj-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1h2fj-0-0"><span data-offset-key="1h2fj-0-0">Имунната система</span><span data-offset-key="1h2fj-0-1"> е сложна мрежа от специализирани клетки и органи, предназначени да пазят организма от бактерии, вируси, токсини, паразити и всякакви чужди вещества. Тя създава </span><span data-offset-key="1h2fj-0-2">защитна система срещу всякакви инфекциозни заболявания.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9ssri-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9ssri-0-0"><span data-offset-key="9ssri-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="35v9o-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="35v9o-0-0">&nbsp;</h1> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="35v9o-0-0">&nbsp;</h1> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="35v9o-0-0"><span style="font-size: 18pt; color: #cd7134;" data-offset-key="35v9o-0-0">Болести, алергии и възпаления през есента</span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6j7cs-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6j7cs-0-0"><span data-offset-key="6j7cs-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1eiic-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1eiic-0-0"><span data-offset-key="1eiic-0-0">Всички знем, че през есента се наблюдава </span><span data-offset-key="1eiic-0-1">скок на сезонните алергии</span><span data-offset-key="1eiic-0-2">. Тъй като растенията започват да спят зимен сън, много от тях освобождават </span><span data-offset-key="1eiic-0-3">потенциални алергени </span><span data-offset-key="1eiic-0-4">във въздуха. Също така с понижаването на температурите, </span><span data-offset-key="1eiic-0-5">намалява и количеството на витамин D</span><span data-offset-key="1eiic-0-6">, който получаваме през горещите летни дни. Това е причината твоят приятел да се разболява по -лесно, отколкото през друго време на годината. </span><span data-offset-key="1eiic-0-7">Слабата имунната система увеличава риска от различни бактерии и вируси</span><span data-offset-key="1eiic-0-8">. Често срещани проблеми при по - ниски температури са </span><span data-offset-key="1eiic-0-9">лайшманиозта, кучешката кашлица, различните паразити, остеоартрита и косопада.</span><span data-offset-key="1eiic-0-10"> Излагането на студ води също до </span><span data-offset-key="1eiic-0-11">различни инфекции на дихателния апарат</span><span data-offset-key="1eiic-0-12"> или </span><span data-offset-key="1eiic-0-13">възпаление на пикочния мехур.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5e73i-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5e73i-0-0"><span data-offset-key="5e73i-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="edqp6-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="edqp6-0-0"><span style="font-size: 18pt; color: #cd7134;" data-offset-key="edqp6-0-0">Как да подсилиш имунитета на твоето куче?</span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="b4j77-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b4j77-0-0"><span data-offset-key="b4j77-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="519so-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="519so-0-0"><span data-offset-key="519so-0-0">Състоянието на </span><span data-offset-key="519so-0-1">чревната микрофлора изгражда около 70 % от имунната система </span><span data-offset-key="519so-0-2">на организма. Чревният тракт съдържа съвкупност от стотици видове бактерии, а техният баланс се влияе силно от храната. </span><span data-offset-key="519so-0-3">Най &ndash; важният фактор</span><span data-offset-key="519so-0-4">, който оказва влияние върху имунитета е </span><span data-offset-key="519so-0-5">пълноценната и балансирана диета.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4ebj3-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4ebj3-0-0"><span data-offset-key="4ebj3-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4bgol-0-0"> <h2 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4bgol-0-0"><span style="color: #339686; font-size: 14pt;" data-offset-key="4bgol-0-0">1. Подходяща диета </span></h2> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cshts-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cshts-0-0"><span data-offset-key="cshts-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="a1ua9-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="a1ua9-0-0"><span data-offset-key="a1ua9-0-0">Физиологията на кучетата е създадена, за да консумират </span><span data-offset-key="a1ua9-0-1">храна, богата на влага и протеини.</span><span data-offset-key="a1ua9-0-2"> Затова </span><span data-offset-key="a1ua9-0-3">гранулите</span><span data-offset-key="a1ua9-0-4"> не са походящи за твоя любимец. Те се състоят от поне 40 % нишесте, което </span><span data-offset-key="a1ua9-0-5">насърчава възпалението</span><span data-offset-key="a1ua9-0-6">, а ниското съдържание на влага води до </span><span data-offset-key="a1ua9-0-7">постоянна дехидратация</span><span data-offset-key="a1ua9-0-8">. Добавените синтетични витамини в гранулите </span><span data-offset-key="a1ua9-0-9">натоварват допълнително организма</span><span data-offset-key="a1ua9-0-10"> на твоето куче, а оцветителите, химиикалите и рискът от плесен </span><span data-offset-key="a1ua9-0-11">застрашават неговото здраве и имунитет.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="us47-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="us47-0-0"><span data-offset-key="us47-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3cg1n-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3cg1n-0-0"><span data-offset-key="3cg1n-0-0">Ако продължаваш да храниш с гранули, трябва да направиш генерална промяна!</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3cg1n-0-0"><span data-offset-key="3cg1n-0-1">Чувал ли си за </span><a href="https://divusfoods.com/page/kakvo-e-barf"><span style="color: #0000ff;">методът на хранене БАРФ</span></a><span data-offset-key="3cg1n-2-0">?</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5u7ld-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5u7ld-0-0"><span data-offset-key="5u7ld-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="20gq3-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="20gq3-0-0"><span data-offset-key="20gq3-0-0">Природата е кръгова, с постоянен енергиен поток, който формира ритми и модели. Тя е ръководство, което много ясно показва коя е </span><span data-offset-key="20gq3-0-1">естествената, подходяща и сезонна храна. </span><span data-offset-key="20gq3-0-2">Предшествениците на нашите домашни любимци са консумирали характерна за биологичния им вид храна, богата на протеин и влага и бедна на въглехидрати. Това е </span><span data-offset-key="20gq3-0-3">естествената и еволюционната им диета</span><span data-offset-key="20gq3-0-4">, на която се основава методът </span><span data-offset-key="20gq3-0-5">БАРФ</span><span data-offset-key="20gq3-0-6">.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="d85su-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d85su-0-0"><span data-offset-key="d85su-0-0">&nbsp;<img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/capture-removebg-preview-63d3bd2068cc1.png" alt="" /></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="acbr8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="acbr8-0-0"><span data-offset-key="acbr8-0-0">Основният принцип на суровоядството е </span><span data-offset-key="acbr8-0-1">балансираното и разнообразно хранене. </span><span data-offset-key="acbr8-0-2">Той</span> <span data-offset-key="acbr8-0-4">включва всички необходими хранителни вещества, от които се нуждае твоето куче - </span><span data-offset-key="acbr8-0-5">месо, органи, кости, плодове, зеленчуци и масла. </span><span data-offset-key="acbr8-0-6">Суровата диета нормализира, </span><span data-offset-key="acbr8-0-7">укрепва имунната система и поддържа </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="52b1p-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="52b1p-0-0"><span data-offset-key="52b1p-0-0">здрав микробиом,</span><span data-offset-key="52b1p-0-1"> заради съдържание</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="amhf7-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="amhf7-0-0"><span data-offset-key="amhf7-0-0">то на разумно количество </span><span data-offset-key="amhf7-0-1">добри фибри и живи бактерии от пресни храни.</span><span data-offset-key="amhf7-0-2"> Добрият баланс на есенциални мастни киселини </span><span data-offset-key="amhf7-0-3">намалява възпалителните състояния и премахва инфекциите.</span><span data-offset-key="amhf7-0-4"> Суровото хранене е не само източник на енергия, но и катализатор на биохимичните реакции. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1scef-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1scef-0-0"><span data-offset-key="1scef-0-0">За оптимално здраве на твоето куче е препоръчително да избираш </span><span data-offset-key="1scef-0-1">различни протеини, както и сезонни зеленчуци и плодове</span><span data-offset-key="1scef-0-2">. Тази комбинация ще осигури пълноценния режим, който да отговаря на специфичните му нужди.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="16g73-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="16g73-0-0"><span data-offset-key="16g73-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cbu6v-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cbu6v-0-0"><span data-offset-key="cbu6v-0-0">Научи повече за ползите от тиквата за твоя домашен любимец </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://www.divusrawdogfood.com/post/10-prichini-da-davate-tikva-na-kucheto-si" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">тук.</a></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="h9mn-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="h9mn-0-0"><span data-offset-key="h9mn-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="22slp-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="22slp-0-0"><span style="color: #000000;" data-offset-key="22slp-0-0">Ние от Дивус</span><span data-offset-key="22slp-1-0"> се грижим </span><span data-offset-key="22slp-1-1">за пълноценната диета</span><span data-offset-key="22slp-1-2"> на твоя най - добър приятел, затова предлагаме балансирани менюта, които включват</span><span data-offset-key="22slp-1-3"> разнообразни протеини</span><span data-offset-key="22slp-1-4"> &ndash; </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-zaeshko-i-pileshko" target="_blank" rel="noopener noreferrer">заешко</a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana" target="_blank" rel="noopener noreferrer">, </a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-pueshko-i-teleshko-45kg" target="_blank" rel="noopener noreferrer">пуешко</a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana" target="_blank" rel="noopener noreferrer">, </a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-pileshko" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">пилешко</a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana" target="_blank" rel="noopener noreferrer">, </a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-konsko" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">конско</a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana" target="_blank" rel="noopener noreferrer">, </a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-miks-sardini" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">риба</a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> и </a><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-pateshko" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">патешко</a></span><span data-offset-key="22slp-13-0"><span style="color: #0000ff;">.</span> Използваме само </span><span data-offset-key="22slp-13-1">български висококачествени суровини от доказани производители</span><span data-offset-key="22slp-13-2"> и добавяме </span><span data-offset-key="22slp-13-3">сезонни, местни плодове и зеленчуци. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="85hqj-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="85hqj-0-0"><span data-offset-key="85hqj-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="93ujl-0-0"> <h2 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="93ujl-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;" data-offset-key="93ujl-0-0">2. Добавки</span></h2> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="bjfk8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bjfk8-0-0"><span data-offset-key="bjfk8-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="bcko4-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bcko4-0-0"><span data-offset-key="bcko4-0-0">За да повишиш ефективността на имунната система, можеш да допълниш диетата на кучето си с определени хранителни вещества</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8hbhr-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8hbhr-0-0"><span data-offset-key="8hbhr-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5h152-0-0"> <p class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5h152-0-0"><strong>Пробиотик</strong></p> <p class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5h152-0-0">&nbsp;</p> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="bka5m-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="bka5m-0-0"><span data-offset-key="bka5m-0-0">Пробиотикът е </span><span data-offset-key="bka5m-0-1">незаменима част от менюто</span><span data-offset-key="bka5m-0-2"> на твоето куче. Както споменахме, около </span><span data-offset-key="bka5m-0-3">70% от имунната система зависи от чревната микрофлора.</span><span data-offset-key="bka5m-0-4"> Затова е и изключително важно какво е количеството благотворни бактерии в червата. Пробиотиците въвеждат полезни микроорганизми в храносмилателния тракт и </span><span data-offset-key="bka5m-0-5">подобряват вътрешния микробен баланс.</span><span data-offset-key="bka5m-0-6"> Те подпомагат здравето и </span><span data-offset-key="bka5m-0-7">защитават нашите любимци от лошите бактериите и микроорганизми. </span><span data-offset-key="bka5m-0-8">С тяхна помощ имунната система устоява на различни инфекции и възпаления.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="7it83-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="7it83-0-0"><span data-offset-key="7it83-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3gukv-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3gukv-0-0"><strong>Кой е най &ndash; добрият пробиотик?</strong></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="ds6df-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ds6df-0-0"><span data-offset-key="ds6df-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dacd8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dacd8-0-0"><span data-offset-key="dacd8-0-0">Стомахът на преживните животни в суров и необработен вид </span><span data-offset-key="dacd8-0-1">или така нареченото</span><span data-offset-key="dacd8-0-2"> зелено шкембе </span><span data-offset-key="dacd8-0-3">е най &ndash; добрият естествен пробиотик за твоето куче. Стомашните соковете в него са пълни с </span><span data-offset-key="dacd8-0-4">храносмилателни ензими</span><span data-offset-key="dacd8-0-5"> и полезни бактерии като </span><span data-offset-key="dacd8-0-6">лактобацилус и ацидофилус</span><span data-offset-key="dacd8-0-7">. Те помагат за </span><span data-offset-key="dacd8-0-8">усвояването на храната, пречистват кръвта, премахват токсините, паразитите и гъбичките.</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dacd8-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="18vpo-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="18vpo-0-0"><span data-offset-key="18vpo-0-0">Храносмилателните ензими </span><span data-offset-key="18vpo-0-1">подобряват метаболизма, хормоналната функция и подсилват имунната система. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dae1c-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dae1c-0-0"><span data-offset-key="dae1c-0-0">Зеленото шкембе</span><span data-offset-key="dae1c-0-1"> съдържа </span><span data-offset-key="dae1c-0-2">аминокиселини</span><span data-offset-key="dae1c-0-3">, които подпомагат </span><span data-offset-key="dae1c-0-4">изграждането на мускулите и подобряват функционирането на всички системи.</span><span data-offset-key="dae1c-0-5"> То съдържа </span><span data-offset-key="dae1c-0-6">ненаситени мазнини</span><span data-offset-key="dae1c-0-7">, които осигуряват качествена и дълготрайна енергия и повишават здравословния холестерол. </span><span data-offset-key="dae1c-0-8">Зеленото шкембе</span><span data-offset-key="dae1c-0-9"> има перфектно </span><span data-offset-key="dae1c-0-10">съотношение между калций и фосфор, както и между омега 3 и омега 6</span> <span data-offset-key="dae1c-0-12">мастни киселини</span><span data-offset-key="dae1c-0-13">. Също така е богат </span><span data-offset-key="dae1c-0-14">източник и на манган</span><span data-offset-key="dae1c-0-15">, който е необходим за</span><span data-offset-key="dae1c-0-16"> регулирането на захарта, хормоналния баланс, правилното усвояване на калция, съединителните тъкани и здравословните кръвни стойности.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8mf0s-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8mf0s-0-0"><span data-offset-key="8mf0s-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1vl6a-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1vl6a-0-0"><span data-offset-key="1vl6a-0-0">Нашите рецепти са </span><span data-offset-key="1vl6a-0-1">пълноценни и балансирани, </span><span data-offset-key="1vl6a-0-2">защото</span><span data-offset-key="1vl6a-0-3"> всяка съставка, която подбираме има огромна роля за цялостното благосъстояние </span><span data-offset-key="1vl6a-0-4">на твоя домашен любимец</span><span data-offset-key="1vl6a-0-5">.</span> <span style="color: #000000;">Ние от Дивус </span><span data-offset-key="1vl6a-2-1">добавяме зелено шкембе</span><span data-offset-key="1vl6a-2-2"> към всяко от </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/category/kucheshka-hrana" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">нашите менюта</a></span><span data-offset-key="1vl6a-4-0">, защото знаем, че то е </span><span data-offset-key="1vl6a-4-1">неразделна част от здравословния хранителен режим </span><span data-offset-key="1vl6a-4-2">на твоя най - добър приятел. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="l7n7-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="l7n7-0-0"><span data-offset-key="l7n7-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f9ciu-0-0"> <p class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f9ciu-0-0"><strong>Омега 3</strong></p> <p class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f9ciu-0-0">&nbsp;</p> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="367oh-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="367oh-0-0"><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/untitled-design-1-63d3c99e7a216.png" alt="" width="484" height="404" /></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="c0s4e-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="c0s4e-0-0"><span data-offset-key="c0s4e-0-0">С понижаването на температурата започва и </span><span data-offset-key="c0s4e-0-1">смяната на козината на твоето куче</span><span data-offset-key="c0s4e-0-2">. Допълнително </span><span data-offset-key="c0s4e-0-3">омега 3 мастни киселини ще заздравят и подсилят козината и кожата </span><span data-offset-key="c0s4e-0-4">на твоя любимец през есенно &ndash; зимния сезон. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1130c-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1130c-0-0"><span data-offset-key="1130c-0-0">Разбери повече за смяната на козината на твоето куче </span><a class="_3Bkfb _1lsz7" href="https://www.divusrawdogfood.com/post/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer"><span data-offset-key="1130c-1-0">тук</span></a><span data-offset-key="1130c-2-0">.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4jg6r-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4jg6r-0-0"><span data-offset-key="4jg6r-0-0">Освен това омега 3 мастните киселини имат </span><span data-offset-key="4jg6r-0-1">противовъзпалително влияние&nbsp;</span>и поддържат здрава имунна система.</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="blt9r-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="blt9r-0-0"><span data-offset-key="blt9r-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4l3h4-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4l3h4-0-0">Разгледай нашето предложение <span style="color: #0000ff;"><a style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/super-kozina-barf-sardini">"Супер козина - БАРФ Сардини"</a></span>&nbsp;с високо съдържание на Оmega 3 :</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cml8j-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cml8j-0-0"><strong>&nbsp;</strong></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3i575-0-0"> <ul> <li class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3i575-0-0"><strong>10 кг микс сардини, телешко и патешко&nbsp;</strong></li> </ul> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dkaov-0-0"> <ul> <li class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dkaov-0-0"><strong>Добавка "Козина и кожа"</strong></li> </ul> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="fa1gg-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="fa1gg-0-0"><span data-offset-key="fa1gg-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8ug67-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8ug67-0-0"><span data-offset-key="8ug67-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="aja7v-0-0"> <p class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="aja7v-0-0"><strong>Витамин С</strong></p> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="58cut-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="58cut-0-0"><span data-offset-key="58cut-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="dcgrt-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="dcgrt-0-0"><span data-offset-key="dcgrt-0-0">Витамин С</span><span data-offset-key="dcgrt-0-1"> е важен </span><span data-offset-key="dcgrt-0-2">антиоксидант</span><span data-offset-key="dcgrt-0-3">, който намалява възпалението и вредните свободни радикали. Той е </span><span data-offset-key="dcgrt-0-4">източник на енергия,</span><span data-offset-key="dcgrt-0-5"> който </span><span data-offset-key="dcgrt-0-6">подпомага имунната система.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="85ba8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="85ba8-0-0"><span data-offset-key="85ba8-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="el21k-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="el21k-0-0"><span data-offset-key="el21k-0-0">Нашето предложение за есенно &ndash; зимния сезон е витаминният комплекс </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/dr-vet-multivet" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">Мултивет</a></span><span data-offset-key="el21k-2-0"><span style="color: #0000ff;">.</span> Той съдържа </span><span data-offset-key="el21k-2-1">омега 3, таурин и витамин С</span><span data-offset-key="el21k-2-2">, които </span><span data-offset-key="el21k-2-3">засилват имунната система и зареждат организма с</span><span data-offset-key="el21k-2-4"> всичко, необходимо за </span><span data-offset-key="el21k-2-5">правилно протичане на метаболитните процеси.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="a935u-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="a935u-0-0"><span data-offset-key="a935u-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3if28-0-0"> <h2 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3if28-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;" data-offset-key="3if28-0-0">3. Физическа активност</span></h2> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6sd0b-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6sd0b-0-0"><span data-offset-key="6sd0b-0-0">&nbsp;<img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/running-removebg-preview.png" alt="" /></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2ccii-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2ccii-0-0"><span data-offset-key="2ccii-0-0">Поддържането на добра физическа форма </span><span data-offset-key="2ccii-0-1">на кучето е един от най-добрите начини за укрепване на имунитета и насърчаване на цялостното благосъстояние. Упражненията са </span><span data-offset-key="2ccii-0-2">ключов компонент за доброто здраве.</span><span data-offset-key="2ccii-0-3"> По &ndash; ниската физическа активност през зимните месеци може да доведе до увеличаване на теглото. Мазнините са най-голямата жлеза с вътрешна секреция в организма, която отделя повече от 40 различни хормона, насърчаващи възпалението. Физическата активност е важна, защото</span><span data-offset-key="2ccii-0-4"> изгаря мазнините и помага за противодействие на инфекциите и появата на заболявания.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6vbtv-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6vbtv-0-0"><span data-offset-key="6vbtv-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="chakg-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="chakg-0-0"><span data-offset-key="chakg-0-0">Ако твоят приятел прекарва дълго време на открито и е физически активен, съвсем спокойно можеш да увеличиш порцията му, защото най &ndash; вероятно има по &ndash; голяма нужда от енергия за затопляне и поддържане на подкожна мазнина.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="22bi8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="22bi8-0-0"><span data-offset-key="22bi8-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9k5rh-0-0"> <h2 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9k5rh-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;" data-offset-key="9k5rh-0-0">4. Лечебната сила на масажа</span></h2> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="71jgq-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="71jgq-0-0"><span data-offset-key="71jgq-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="42ef8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="42ef8-0-0"><span data-offset-key="42ef8-0-0">Докосването, масажът</span><span data-offset-key="42ef8-0-1"> и други подобни методи могат да бъдат полезни за кучетата, тъй като </span><span data-offset-key="42ef8-0-2">насърчават релаксацията и оздравяването, които от своя страна се отразяват на цялостното здраве</span><span data-offset-key="42ef8-0-3">. Масажът може да </span><span data-offset-key="42ef8-0-4">намали нивата на хормоните на стреса</span><span data-offset-key="42ef8-0-5"> в организма. </span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="aqknl-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="aqknl-0-0"><span data-offset-key="aqknl-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="e4f3j-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4f3j-0-0"><span data-offset-key="e4f3j-0-0">Подобри здравето на кучето си, като му осигуриш естествената храна, от която се нуждае. </span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="e4f3j-0-0"><span data-offset-key="e4f3j-0-0">Избери </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">Divus Raw Dog Food - Българският БАРФ производител.</a></span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8qnrj-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8qnrj-0-0"><span data-offset-key="8qnrj-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1led6-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1led6-0-0">&nbsp;</div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти