7 причини да добавиш чиа в менюто на твоето куче!

10.12.2022 19:45:51

7 причини да добавиш чиа в менюто на твоето куче!

През последните години популярността на чиата нарасна, заради множеството ѝ ползи за здравето. Семената от чиа се превърнаха в "суперхрана" за хората, но полезни ли са те за нашите любимци? В тази статия ще разбереш какви са ползите от чиата за твоя домашен любимец и как можеш я добавяш към основното му меню.
Пълноценният хранителен режим на твоя любимец трябва да е съобразен с биологичния му вид и да включва натурални, естествени, непреработени съставки. Методът на хранене БАРФ осигурява всички нужни хранителни вещества на твоето куче като сурово месо, ядливи кости, органи, плодове, зеленчуци и масла. Нашите домашни любимци трябва да консумират предимно протеини, полезни мазнини, фибри и по - малко въглехидрати, за да усвояват оптимално храната и да имат добро здравословно състояние. Чиата е богата на полиненаситени мазнини, протеини, фибри, калций, цинк, фосфор и омега 3 мастни киселини. Tя съдържа 19-23% протеин, 34% масло и 25% фибри. Това я превръща в чудесна, незаменима добавка и богат източник на енергия за твоя приятел. Чиата е функционална храна, което означава, че можеш да я добавяш към основното меню като допълнителен бонус за пълноценен хранителен режим.
 
Защо чиата е полезна?
 

1. Източник на омега-3 мастни киселини

 
Семената от чиа съдържат омега-3 мастни киселини, които са доказано полезни както за хората, така и за животните. Кучетата се нуждаят от тях, за да балансират омега-6 мастните киселини. Семента от чиа съдържат 3 пъти повече омега-3 от сьомгата. Две супени лъжици семена от чиа осигуряват съотношение 3 към 1 на омега-3 към омега-6 мастни киселини.
 
Омега- 3 мастните киселини контролират възпаленията в организма, които са причина за много заболявания, затова е важно да давате на кучето си противовъзпалителни храни. Кучетата с остеоартрит изпитват подобрена подвижност и намалена болка в ставите, когато приемат редовно чиа.
 
Омега- 3 мастните киселини допринасят за сърдечното здраве, като укрепват клетките, изграждащи сърцето. Те са важни за имунната система, ставите, растежа, поддържането и развитието на мозъка и очите. Също така те имат благоприятно въздействие върху кожата и козината на твоето куче. 
 

2. Източник на антиоксиданти

 
Чиата е богат източник на антиоксиданти като кверцетин, кемпферол, хлорогенна киселина, кафеена киселина, мирицетин. Антиоксидантите са много важни съединения, които подобряват деленето на клетките. Те предотвратяват натрупването на свободни радикали, които могат да увредят различни клетки и да предизвикат оксидативен стрес. Също така забавят възрастовите промени в организма и стареенето, защитават сърцето и черния дроб и имат противоракови свойства. Затова е добре всекидневно твоето куче да приема храни с високо съдържание на антиоксиданти.
 
А знаеш лои кой е най - богатият източник на антиоксиданти сред плодовете? Това са боровинките, които освен вкусни са и много полезни, заради високото им съдържание на фибри и витамин С. Разгледай нашето хипоалергенно конско меню с добавени боровинки
 

3. Източник на фибри

 
Семената от чиа са богат източник на фибри, които са съществена част от храносмилането и усвояването на важни хранителни вещества. В 100 гр. чиа съдържат около 35 гр. диетични фибри. Основната функция на фибрите е да регулират храносмилателния тракт. Преминавайки през храносмилателната система те поемат вода и подпомагат перисталтиката на червата. Фибрите имат отчистващ ефект, тъй като повличат редица натрупани токсини в дебелото черво. Те предотвратяват констипацията, разрешават проблемите с аналните жлези и понижават риска от развитие на рак на дебелото черво.
 

4. Източник на протеин

 
Високопротеиновата храна е изключително важна за твоя домашен любимец.
Въпреки че, семената от чиа не са основен източник на протеини, те имат високи протеинови свойства за растителен източник. Когато се комбинират с месни протеини допълнително помагат за изграждането на мускулна маса и запазването на мускулната тъкан и здравето. Семената от чиа не са заместител на протеините, които твоето куче трябва да си набавя от ежедневната храна, но могат да бъдат чудесна добавка към неговата БАРФ диета.
 
 

5. Помага за поддържането на здрави кости

 
 
 
 
Семената от чиа съдържат повече калций, отколкото пълномасленото мляко. В съчетание с фосфор тези минерали подпомагат развитието и поддържането на здрави кости, като предотвратяват проблеми като дисплазия на тазобедрената става.
 
 
 

 

 

6. Помага за поддържането на здравословно тегло

 
Фибрите, които съдържа семената от чиа помагат на твоя домашен любимец да се пребори с наднорменто тегло. Те се разширяват в стомаха и създават чувство за ситост. Това е особено полезно за кучета, които са склонни към преяждане или имат нужда да регулрат теглото си. Ако твоят приятел има постоянен апетит, умерено количество семена от чиа може да му помогне да намали количеството храна, което консумира, за да поддържа отлична физическа форма.
 

7. Помага за регулиране на кръвната захар

 
Редовната и умерена консумация на семена от чиа помага за предотвратяване на диабета. Чиата забавя превръщането на въглехидратите в захари и стабилизира нивата на кръвната захар. Това подпомага нормалната функция и чувствителност към инсулина, регулирането на кръвната захар и глюкозния толеранс.
 
От какво количество чиа има нужда твоето куче?Както разбрахме, семената от чиа са чудесно допълнение към всяка кучешка диета. Освен това, те имат дълъг срок на годност, не гранясват бързо и се съхраняват лесно. А дори и твоят приятел да е претенциозен, ще се наслаждава на семената от чиа заради мекия им вкус и мирис. Те поглъщат много вода, затова твоето куче трябва да се хидратира постоянно.
 
Необходимо е да добавяш умерено количество чиа към диетата на твоето куче. Препоръчваме 1/4 чаена лъжичка чиа дневно на всеки 10 килограма от телесното тегло. В продължение на няколко дни давай по - малко и увеличавай количеството до достигане на оптималната доза. Така ще избегнеш нежелани стомашни разстройства. Съветваме те да накиснеш чиата предварително във вода за по-лесна консумация. После можеш да поръсиш семената върху порцията на кучето или да му приготвиш "супер" вкусни домашни лакомства.
 
Семената от чиа са пълни с хранителни ползи, но със сигурност не са заместител на здравословната диета, съобразена с възрастта, породата и индивидуалните нужди на твоето куче. Ние от Дивус ти предлагаме достъпен и лесен вариант да допълниш БАРФ диетата на твоя приятел с умерено количество семена от чиа. Нашето "супер" телешко меню с чиа е чудесен избор да разнообразиш хранителния режим на твоя домашен любимец и да му осигуриш необходимата "суперхрана". Менюто е подходящо за всички кучета и има добавени положителни ефекти върху организма.
 
 
 
 

 
 
 
 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Статии

Статии

7 причини да добавиш чиа в менюто на твоето куче!

7 причини да добавиш семена от чиа в менюто на твоето куче!

През последните години популярността на чиата нарасна, заради множеството ѝ ползи за здравето. Семената от чиа се превърнаха в "суперхрана" за хората, но п През последните години популярността на чиата нарасна, заради множеството ѝ ползи за здравето. Семената от чиа се превърнаха в "суперхрана" за хората, но п 2023-01-27T22:35:19+02:00 7 причини да добавиш чиа в менюто на твоето куче!

<div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"><span data-offset-key="foo-0-0">През последните години популярността на чиата нарасна, заради множеството</span> <span data-offset-key="foo-0-2">ѝ</span> <span data-offset-key="foo-0-4">ползи за здравето. Семената от чиа се превърнаха в "</span><span data-offset-key="foo-0-5">суперхрана</span><span data-offset-key="foo-0-6">" за хората, но полезни ли са те за нашите любимци? В тази статия ще разбереш какви са ползите от чиата за твоя домашен любимец и как можеш я добавяш към основното му меню.</span></div> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="etfon-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="etfon-0-0"><span data-offset-key="etfon-0-0">Пълноценният хранителен режим на твоя любимец трябва да е съобразен с биологичния му вид и да включва натурални, естествени, непреработени съставки. </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/page/kakvo-e-barf" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Методът на хранене БАРФ</a></span><span data-offset-key="etfon-2-0"> осигурява всички нужни хранителни вещества на твоето куче като сурово месо, ядливи кости, органи, плодове, зеленчуци и масла. Нашите домашни любимци трябва да консумират предимно протеини, полезни мазнини, фибри и по - малко въглехидрати, за да усвояват оптимално храната и да имат добро здравословно състояние. Чиата е богата на полиненаситени мазнини, протеини, фибри, калций, цинк, фосфор и омега 3 мастни киселини. </span><span data-offset-key="etfon-2-1">Tя съдържа 19-23% протеин, 34% масло и 25% фибри</span><span data-offset-key="etfon-2-2">. Това я превръща в чудесна, незаменима добавка и богат източник на енергия за твоя приятел. Чиата е функционална храна, което означава, че можеш да я добавяш към основното меню като допълнителен бонус за пълноценен хранителен режим.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="askob-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="askob-0-0"><span data-offset-key="askob-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="ctpe6-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ctpe6-0-0"><span style="font-size: 18pt; color: #cd7134;"><strong>Защо чиата е полезна?</strong></span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ctpe6-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ctpe6-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b24n8-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>1. Източник на омега-3 мастни киселини</strong></span></h1> <h1><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/salmon.png" alt="" width="659" height="437" /></h1> </div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2tgh2-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2tgh2-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2tgh2-0-0"><span data-offset-key="5henh-0-0">Семената от чиа съдържат омега-3 мастни киселини, които са доказано полезни както за хората, така и за животните. Кучетата се нуждаят от тях, за да балансират омега-6 мастните киселини. Семента от чиа съдържат </span><span data-offset-key="5henh-0-1">3 пъти повече омега-3 от сьомгата.</span><span data-offset-key="5henh-0-2"> Две супени лъжици семена от чиа осигуряват съотношение 3 към 1 на омега-3 към омега-6 мастни киселини.</span></div> </div> </div> </div> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cfi2a-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cfi2a-0-0"><span data-offset-key="cfi2a-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4va32-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4va32-0-0"><span data-offset-key="4va32-0-0">Омега- 3 мастните киселини контролират възпаленията в организма, които са причина за много заболявания, затова е важно да давате на кучето си противовъзпалителни храни. Кучетата с остеоартрит изпитват подобрена подвижност и намалена болка в ставите, когато приемат редовно чиа.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="8bk3b-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="8bk3b-0-0"><span data-offset-key="8bk3b-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="cokkf-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="cokkf-0-0"><span data-offset-key="cokkf-0-0">Омега- 3 мастните киселини допринасят за сърдечното здраве, като укрепват клетките, изграждащи сърцето. Те са важни за имунната система, ставите, растежа, поддържането и развитието на мозъка и очите. Също така те имат благоприятно въздействие върху кожата и козината на твоето куче.&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2se7g-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2se7g-0-0"><span data-offset-key="2se7g-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3lun7-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3lun7-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>2. Източник на антиоксиданти</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f9f1r-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f9f1r-0-0"><span data-offset-key="f9f1r-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="b14bt-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b14bt-0-0"><span data-offset-key="b14bt-0-0">Чиата е богат източник на антиоксиданти като</span> <span data-offset-key="b14bt-0-2">кверцетин, ке</span><span data-offset-key="b14bt-0-3">мпферол, хлорогенна киселина, кафеена киселина, мирицетин. </span><span data-offset-key="b14bt-0-4">Антиоксидантите са много важни съединения, които подобряват деленето на клетките. </span><span data-offset-key="b14bt-0-5">Те предотвратяват натрупването на свободни радикали, които могат да увр</span><span data-offset-key="b14bt-0-6">едят различни клетки и да предизвикат оксидативен стрес. Също така забавят възрастовите промени в организма и стареенето, </span><span data-offset-key="b14bt-0-7">защитават сърцето и черния дроб и имат противоракови свойства. </span><span data-offset-key="b14bt-0-8">Затова е добре всекидневно твоето куче да приема храни с високо съдържание на антиоксиданти.</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="b14bt-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="fao70-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="fao70-0-0"><span data-offset-key="fao70-0-0">А знаеш лои кой е най - богатият източник на антиоксиданти сред плодовете?&nbsp;</span>Това са боровинките, които освен вкусни са и много полезни, заради високото им съдържание на фибри и витамин С.&nbsp;<span data-offset-key="9mlh5-0-0">Разгледай </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-konsko" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">нашето хипоалергенно конско меню</a></span><span data-offset-key="9mlh5-2-0"> с добавени боровинки</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4637q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4637q-0-0"><span data-offset-key="4637q-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3ijim-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3ijim-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>3. Източник на фибри</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4f296-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4f296-0-0"><span data-offset-key="4f296-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="2bmmk-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="2bmmk-0-0"><span data-offset-key="2bmmk-0-0">Семената от чиа са богат източник на фибри, които са съществена част от храносмилането и усвояването на важни хранителни вещества. </span><span data-offset-key="2bmmk-0-1">В 100 гр. чиа съдържат около 35 гр. диетични фибри</span><span data-offset-key="2bmmk-0-2">. Основната функция на фибрите е да регулират храносмилателния тракт. Преминавайки през храносмилателната система те поемат вода и подпомагат перисталтиката на червата. Фибрите имат отчистващ ефект, тъй като повличат редица натрупани токсини в дебелото черво. Те предотвратяват констипацията, разрешават проблемите с аналните жлези и понижават риска от развитие на рак на дебелото черво.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="1v2q-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="1v2q-0-0"><span data-offset-key="1v2q-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="59gf9-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="59gf9-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>4. Източник на протеин</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="5pa5v-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="5pa5v-0-0"><span data-offset-key="5pa5v-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="74nt3-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="74nt3-0-0"><span data-offset-key="74nt3-0-0">Високопротеиновата храна е изключително важна за твоя домашен любимец.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9o4rr-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9o4rr-0-0"><span data-offset-key="9o4rr-0-0">Въпреки че, семената от чиа не са основен източник на протеини, те имат високи протеинови свойства за растителен източник. Когато се комбинират с месни протеини допълнително помагат за изграждането на мускулна маса и запазването на мускулната тъкан и здравето. Семената от чиа не са заместител на протеините, които твоето куче трябва да си набавя от ежедневната храна, но могат да бъдат чудесна добавка към неговата </span><span data-offset-key="9o4rr-1-0">БАРФ диета</span><span data-offset-key="9o4rr-2-0">.</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9o4rr-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9o4rr-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="ck3ma-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ck3ma-0-0"> <h1 data-draftjs-conductor-fragment="{"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>5. Помага за поддържането на здрави кости</strong></span></h1> <div data-draftjs-conductor-fragment="{">&nbsp;</div> <div data-draftjs-conductor-fragment="{">&nbsp;</div> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/chiajkmik-removebg-preview.png" alt="" width="462" height="307" /></div> <div data-draftjs-conductor-fragment="{">&nbsp;</div> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="30eah-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="30eah-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="30eah-0-0"><span data-offset-key="30eah-0-0">Семената от чиа съдържат </span><span data-offset-key="30eah-0-1">повече калций, отколкото пълномасленото мляко</span><span data-offset-key="30eah-0-2">. В съчетание с фосфор тези минерали подпомагат развитието и поддържането на здрави кости, като предотвратяват проблеми като дисплазия на тазобедрената става.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4a1qt-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4a1qt-0-0"><span data-offset-key="4a1qt-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="40jla-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="40jla-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="40jla-0-0">&nbsp;</div> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="40jla-0-0">&nbsp;</h1> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="40jla-0-0">&nbsp;</h1> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="40jla-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>6. Помага за поддържането на здравословно тегло</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="d0si6-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="d0si6-0-0"><span data-offset-key="d0si6-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="chqgv-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="chqgv-0-0"><span data-offset-key="chqgv-0-0">Фибрите, които съдържа семената от чиа помагат на твоя домашен любимец да се пребори с наднорменто тегло. Те се разширяват в стомаха и създават чувство за ситост. Това е особено полезно за кучета, които са склонни към преяждане или имат нужда да регулрат теглото си. Ако твоят приятел има постоянен апетит, умерено количество семена от чиа може да му помогне да намали количеството храна, което консумира, за да поддържа отлична физическа форма.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="aok1h-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="aok1h-0-0"><span data-offset-key="aok1h-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="3ajsp-0-0"> <h1 class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="3ajsp-0-0"><span style="font-size: 14pt; color: #339686;"><strong>7. Помага за регулиране на кръвната захар</strong></span></h1> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="f6n0f-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="f6n0f-0-0"><span data-offset-key="f6n0f-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9m5q8-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9m5q8-0-0"><span data-offset-key="9m5q8-0-0">Редовната и умерена консумация на семена от чиа помага за предотвратяване на диабета. Чиата забавя превръщането на въглехидратите в захари и стабилизира нивата на кръвната захар. Това подпомага нормалната функция и чувствителност към инсулина, регулирането на кръвната захар и глюкозния толеранс.</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="4abcn-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="4abcn-0-0"><span data-offset-key="4abcn-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="6ol8a-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="6ol8a-0-0"><span data-offset-key="6ol8a-0-0">От какво количество чиа има нужда твоето куче?</span>Както разбрахме, семената от чиа са чудесно допълнение към всяка кучешка диета. Освен това, те имат дълъг срок на годност, не гранясват бързо и се съхраняват лесно. А дори и твоят приятел да е претенциозен, ще се наслаждава на семената от чиа заради мекия им вкус и мирис. Те поглъщат много вода, затова твоето куче трябва да се хидратира постоянно.<img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/hand.png" alt="" width="348" height="395" /> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="eaq54-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="eaq54-0-0"><span data-offset-key="eaq54-0-0">&nbsp;</span></div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="caf7i-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="caf7i-0-0"><span data-offset-key="caf7i-0-0">Необходимо е да добавяш умерено количество чиа към диетата на твоето куче. Препоръчваме </span><span data-offset-key="caf7i-0-1">1/4 чаена лъжичка чиа дневно на всеки 10 килограма</span><span data-offset-key="caf7i-0-2"> от телесното тегло. В продължение на няколко дни давай по - малко и увеличавай количеството до достигане на оптималната доза. Така ще избегнеш нежелани стомашни разстройства. Съветваме те да накиснеш чиата предварително във вода за по-лесна консумация. После можеш да поръсиш семената върху порцията на кучето или да му приготвиш "супер" вкусни домашни лакомства.</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="caf7i-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="caf7i-0-0"> <div data-draftjs-conductor-fragment="{"> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="ar1dl-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ar1dl-0-0"><span data-offset-key="ar1dl-0-0">Семената от чиа са пълни с хранителни ползи, но със сигурност не са заместител на здравословната диета, съобразена с възрастта, породата и индивидуалните нужди на твоето куче. Ние от </span><span style="color: #0000ff;"><a class="_3Bkfb _1lsz7" style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/" target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-hook="linkViewer">Дивус</a></span><span data-offset-key="ar1dl-2-0"> ти предлагаме достъпен и лесен вариант да допълниш БАРФ диетата на твоя приятел с умерено количество семена от чиа. Нашето</span><span style="color: #0000ff;"><a style="color: #0000ff;" href="https://divusfoods.com/product/barf-teleshko-s-chia"> "супер" телешко меню с чиа</a></span><span data-offset-key="ar1dl-4-0"> е чудесен избор да разнообразиш хранителния режим на твоя домашен любимец и да му осигуриш необходимата "суперхрана". </span><span data-offset-key="ar1dl-4-1">Менюто е подходящо за всички кучета и има добавени положителни ефекти върху организма.</span></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="ar1dl-0-0">&nbsp;</div> </div> <div class="_25Ehb _3qYRK Oh89J public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr fixed-tab-size rich_content_P" data-block="true" data-editor="editor" data-offset-key="9490v-0-0"> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> <img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/beef-chia.png" alt="" width="354" height="367" /> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0"><br /><a href="https://divusfoods.com/product/barf-teleshko-s-chia"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26659/files/image/-63d0fdff964e5.png" width="343" height="193" class="aligncenter" /></a></div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> <div class="public-DraftStyleDefault-block public-DraftStyleDefault-ltr" data-offset-key="9490v-0-0">&nbsp;</div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти